ביתמאפייה צרפתיתוינאיזרי

מה ההבדל בין קונדיטוריה לווינאיזרי?

האם תהיתם פעם מה מייחד קונדיטוריה מווינאיזרי? שני מונחים אלה משמשים לעתים קרובות לסירוגין, אך הם למעשה מתייחסים לשתי קטגוריות שונות של מאפים. במאמר זה, נצלול לעולם המאפים הצרפתיים ונפרום את ההבדל בין פטיסרי לווינאיזרי. קונדיטוריות ידועות במאפים ובממתקים המעולים שלהן, החל ממקרונים וטארטים עדינים ועד לעוגות שוקולד עשירות ואקלרים. יצירות אלו דורשות דיוק ואומנות כדי להשיג את הטעמים והמרקמים המושלמים שלהן. מצד שני, viennoiseries הם תת-קבוצה של מאפים שמקורם בוינה, אוסטריה. דוגמאות קלאסיות כוללות קרואסונים מתקלפים, בריוש חמאתי ו-pain au chocolat. לעתים קרובות נהנים מ-Viennoiseries לארוחת בוקר או כפינוק מיוחד לאורך כל היום. בעוד שגם הקונדיטוריות וגם הקונדיטוריות אהובות במטבח הצרפתי, הבנת ההבחנה בין השניים יכולה לשפר את החוויה הקולינרית שלך ואת ההערכה לגיוון של המאפים הצרפתיים. אז בואו להעמיק בעולם של פטיסרי ו-ennoiseries, ולגלות את הקסם מאחורי הפינוקים המענגים האלה.

מה זה ויינורי?

Viennoiserie מתייחס לקטגוריה של מאפים שמקורם בוינה, אוסטריה. הפינוקים המענגים הללו ידועים במרקמים החמאתיים והמתקלפים שלהם, כמו גם בטעמים העשירים והמפנקים שלהם. דוגמאות קלאסיות לווינאיזרי כוללות קרואסונים, פיין או שוקולד, בריוש ומאפים דניים.

המונח "ויינואיסרי" מתורגם למעשה ל"דברים מוינה" בצרפתית, המשקף את מקורותיו האוסטריים. המאפים הללו זכו לפופולריות בצרפת במהלך המאה ה-19 כאשר אופים אוסטרים הביאו את המתכונים והטכניקות שלהם לארץ. מאז, הווינאיזריות הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית הצרפתית.

מאפי וינואזרי מיוצרים באמצעות בצק למינציה, בצק שמורכב בחמאה בתהליך הנקרא "למינציה". תהליך זה כולל קיפול ורידוד הבצק מספר פעמים ליצירת שכבות דקות של חמאה ביניהן. התוצאה היא מאפה קליל, אוורירי ומתקלף להפליא.

קרואסונים הם אולי מאפה הווינאיזרי הידוע ביותר. הם מיוצרים על ידי רידוד הבצק הלמינציה למלבן גדול ולאחר מכן קיפולו לסדרה של משולשים. לאחר מכן מעצבים את הבצק לצורת חצי סהר ואופים עד להזהבה. שכבות החמאה בבצק יוצרות את המרקם המתקלף הייחודי שהקרואסונים מפורסמים בו.

מאפה וינאי פופולרי נוסף הוא ה-pain au chocolat, המורכב מבצק דמוי קרואסון עטוף סביב חתיכת שוקולד מריר. השילוב של הבצק החמאתי ומילוי השוקולד העשיר יוצר פינוק שמימי שנהנים מכל הגילאים.

בריוש הוא עוד וינאי אהוב המתאפיין בטעמו העשיר והחמאתי. מכינים אותו בעזרת בצק שמועשר בביצים וחמאה, וכתוצאה מכך מרקם רך ורך. בריוש ניתן לעצב בצורות שונות, כגון כיכרות, לחמניות, או אפילו צמות מורכבות. לעתים קרובות נהנים ממנו כמאפה לארוחת בוקר או משמש כבסיס לכריכים וקינוחים.

מאפים דנים הם סוג נוסף של וינוזירי שמציע מגוון רחב של טעמים ומילויים. מאפים אלה מיוצרים באמצעות בצק למינציה, אשר לאחר מכן מעוצב וממלא במרכיבים כגון פירות, גבינת שמנת או ממרח שקדים. הם מכוסים לעתים קרובות עם זיגוג מתוק או מפזרים אבקת סוכר.

בסך הכל, הווינאיזריות הן עדות אמיתית לאומנות ולאומנות של ייצור מאפים. האיזון העדין של הטעמים והמרקמים במאפים הללו דורש מיומנות ודיוק. בין אם נהנו כפינוק בוקר או כקינוח מפנק, וינאייזרי בטוח ישמחו את בלוטות הטעם שלכם ויעבירו אתכם לרחובות המקסימים של וינה.

אז עכשיו, לאחר שחקרנו את עולם הווינאיזרי, הגיע הזמן לגלות את היצירות הקסומות של הפטיסרי. בואו נעבור לסעיף הבא כדי לפענח את הקסם מאחורי המאפים המשובחים האלה.

האומנות של הפטיסרי

קונדיטוריות ידועות בזכות המאפים והממתקים המעודנים שלהן. יצירות קולינריות אלו נחשבות לרוב ליצירות אמנות, מעוצבות בקפידה כדי להשיג טעמים, מרקמים והצגה מושלמים. ניתן למצוא קונדיטוריות בכל פינה בצרפת, החל ממאפיות שכונתיות קטנות ועד לקונדיטוריות יוקרתיות בפריז.

המילה "פאטיסרי" מגיעה מהמילה הצרפתית "פאטיסרי", שפירושה "קונדיטוריה" או "קונדיטוריה". הוא כולל מגוון רחב של קינוחים ומוצרי מאפה, כולל מקרונים, טארטים, עוגות, אקלרים ועוד הרבה יותר.

מקרונים הם עוגיות עדינות וצבעוניות על בסיס שקדים שהפכו לשם נרדף למאפה צרפתי. הפינוקים המתוקים האלה מורכבים משתי עוגיות דמויות מרנג כרוכות יחד עם מילוי טעים, כגון גנאש, קרם חמאה או שימור פירות. מקרונים מגיעים במגוון טעמים, החל מאפשרויות קלאסיות כמו שוקולד וניל ועד לשילובים ייחודיים יותר כמו לבנדר וקרמל מלוח.

טארטים הם מצרך נוסף של קונדיטוריות, המציעות שילוב מענג של קרום חמאה ומילויים טעימים. ניתן למלא את המאפים הפתוחים הללו במרכיבים שונים, כמו פירות טריים,רפרפרות, או גנאש שוקולד. האיזון המושלם של טעמים ומרקמים בטארט מושג באמצעות בחירה והכנה קפדנית של המרכיבים.

עוגות הן חלק מרכזי בתפריט של כל פטיסרי. מעוגות חמאה פשוטות ועד יצירות משוכללות רב-שכבות, שפים קונדיטורים צרפתים שלטו באמנות הכנת העוגות. טעמי העוגה הקלאסיים כוללים אפשרויות על בסיס שוקולד, וניל ופירות כמו לימון או פטל. עוגות אלה מעוטרות לעתים קרובות באלמנטים דקורטיביים, כגון קרם חמאה, גנאש שוקולד או פרחי מאכל.

אקלרים הם פינוק דקדנטי שמציג את המיומנות של שפים פטיסרי. המאפים המוארכים הללו עשויים מבצק צ'וקס, בצק קליל ואוורירי שמתנפח באפייה. המרכז החלול של האקלר מלא בקרם בטעמים, כמו וניל, שוקולד או קפה. החלק העליון של האקלר מצופה בדרך כלל בזיגוג מבריק, המוסיף נופך של אלגנטיות לקינוח האהוב הזה.

האומנות של קונדיטוריות חורגת מעבר לטעם ומרקם בלבד; זה משתרע גם על ההצגה החזותית של המאפים. קונדיטורים צרפתים מקדישים תשומת לב קפדנית לפרטים, ויוצרים קינוחים מדהימים שהם יפים כמו שהם טעימים. מצנרת מורכבת וקישוטי סוכר עדינים ועד צבעים מרהיבים וציפוי אלגנטי, כל מאפה הוא יצירת אמנות.

ביקור בקונדיטוריה הוא לא רק להתפנק עם פינוקים מתוקים, אלא גם לחוות את התשוקה והיצירתיות של הקונדיטורים. כל מאפה הוא עבודה של אהבה, עשוי בדייקנות ובמסירות. התוצאה היא חוויה קולינרית שהיא גם מהממת מבחינה ויזואלית וגם משביעה להפליא את החיך.

כעת, לאחר שחקרנו את עולם הקונדיטוריות, הבה נעבור לסעיף הבא כדי להבין את ההבדלים העיקריים בין קונדיטוריות לווינאיזרי.

ההבדל בין פטיסרי לווינאיזרי

בעוד שמאפים צרפתיים הן קטגוריות אהובות של מאפים צרפתיים, הן נבדלות במונחים של מרכיבים, טכניקות וטעמים. הבנת ההבחנה בין השניים יכולה לשפר את החוויה הקולינרית שלך ואת ההערכה לגיוון של המאפים הצרפתיים.

אחד ההבדלים העיקריים בין פטיסרי לווינאיזרי טמון בסוג הבצק המשמש. קונדיטוריות מסתמכות בעיקר על בצק מאפה רגיל, שעשוי בשילוב של קמח, חמאה, ביצים וסוכר. בצק זה הוא רב-תכליתי וניתן לעצב אותו בצורות שונות, כגון קליפות טארט, שכבות לעוגה או בסיס לעוגיות.

Viennoiseries, לעומת זאת, מיוצרות באמצעות בצק למינציה. כפי שהוזכר קודם לכן, בצק למינציה נוצר על ידי שכבות חמאה בין יריעות בצק דקות, וכתוצאה מכך מרקם מתקלף וחמאתי. טכניקה זו דורשת קיפולים ותקופות צינון מרובות כדי להשיג את השכבות והמרקם הרצויים. קרואסונים, Pain au Chocolat ובריוש מיוצרים כולם באמצעות בצק למינציה.

הבדל נוסף בין פטיסרי לווינאיזרי טמון בטעמים ובמילוי שלהם. פטיסרי מציעים מגוון רחב של טעמים, החל מאפשרויות קלאסיות כמו שוקולד, וניל ופירות ועד לשילובים מורכבים יותר כמו פיסטוק וורד. המילויים והטעמים בקונדיטוריות לרוב מורכבים יותר ודורשים איזון עדין של מתיקות, חומציות ועושר.

לעומת זאת, הווינאיזרי מתאפיינות לרוב בטעמים פשוטים יותר. קרואסונים ו-pain au chocolat נהנים בדרך כלל פשוטים או עם מילוי שוקולד פשוט. בריוש, למרות שהוא עשיר וחמאתי, נהנה בדרך כלל בפני עצמו או עם ממרח ריבה. ההתמקדות בווינאיזרי היא יותר במרקם ובפשטות של המאפים ולא בטעמים מורכבים.

גם השעה ביום שבה נהנים מהמאפים האלה מייחדת אותם. מסעדת Viennoiseries נהנית באופן מסורתי לארוחת בוקר או כפינוק מיוחד לאורך כל היום. לעתים קרובות הם משולבים עם כוס קפה או תה ומתענגים עליהם בשעות הבוקר. מאידך, מפטיסרי נהנים בכל שעה ביום, בין אם כקינוח, כנשנוש אחר הצהריים או כמרכז חגיגה.

בסך הכל, קונדיטוריות וויינאייזריות מציעות שתיהן חוויות ייחודיות ומענגות. קונדיטוריות מציגות את האומנות והיצירתיות של קונדיטורים צרפתיים, עם הטעמים, המרקמים וההצגה המורכבים שלהם. Viennoiseries, לעומת זאת, מציעות חוויה פשוטה יותר אך מספקת באותה מידה, עם המרקמים המתקלפים והחמאתיים והטעמים הקלאסיים שלהם.

בין אם אתם מוצאים את עצמכם משתוקקים למקרון עדין, קרואסון חמאתי או עוגת שוקולד דקדנטית, גם לפטיסרי וגם לווינאיזרי יש משהו מיוחד להציע. אז בפעם הבאה שאתם נכנסים למאפייה צרפתית, קחו רגע להעריך את הקסם שמאחורי הפינוקים המענגים האלה ותתפנקו עם טעימה של מצוינות קולינרית צרפתית.

רעיונות לארוחה בצרפתית וינאיזרי
שוקולד ללא עוגיות אופים

Chocolate No Bake Cookies הוא קינוח צמחוני ללא גלוטן ולקטו אובו . מנה אחת מכילה 334 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -15 גרם שומן . מתכון זה מגיש 12 ועלותו 35 סנט למנה. לכו לחנות וקחו שיבולת שועל, קקאו, חלב ועוד כמה דברים כדי להכין אותם היום. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 15 דקות . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 29% . הציון הזה גרוע למדי. מתכונים דומים כוללים עוגת שוקולד קוקוס קלוי ללא אפייה עם עוגיות מקרון שוקולד , עוגיות שיבולת שועל ללא אפייה שוקולד חמאת בוטנים , ועוגיות שוקולד מריר קסואי שיבולת שועל ללא אפייה .

אופים מלית עוף

את המתכון לאפות מלית עוף אפשר להכין בערך 50 דקות . עבור $3.05 למנה , מתכון זה מכסה 27% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 617 קלוריות , 45 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . מתכון זה משרת 6. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש גבינה שוויצרית, מרק עוף, שמנת מרוכזת של מרק עוף וקוביות מלית מתובלות. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. זה עובד היטב בתור תוספת יקרה למדי לחג ההודיה . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 62% , וזה די טוב. אפיית עוף ומלית , אפיית מלית עוף ואפיית מלית עוף דומות מאוד למתכון הזה.

בריא יותר בלי לאפות עוגיות I

בריא יותר ללא עוגיות אופים I דורש כ -45 דקות מתחילתו ועד סופו. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני הזה ללא גלוטן ולקטו אובו מכיל 106 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -6 גרם שומן למנה. מתכון זה מגיש 36 ומחירו 11 סנט למנה. 25 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. זה עובד היטב כקינוח לא יקר. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש תמצית וניל, חמאת בוטנים פריכה, חלב וסוכר. עם ציון של 17% , המנה הזו גרועה למדי. אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: חמאת בוטנים שוקולד בריא יותר ללא עוגיות אפייה , חטיפים בריאים יותר "בראוני" (ללא אפייה) וחטיפים בריאים יותר "בראוני" (ללא אפייה) .

רוטב תפוזים

צריכים רוטב צמחוני ללא גלוטן ולקטו אובו ? רוטב תפוזים יכול להיות מתכון מרהיב לנסות. מתכון זה מגיש 5 ומחירו 5 סנט למנה. מנה אחת מכילה 34 קלוריות , 0 גרם חלבון ו- 1 גרם שומן . 6 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. תערובת של חמאה, עמילן תירס, מיץ תפוזים וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 10 דקות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. עם ציון ספונקולרי של 8% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). נסה את אתגר האופים הנועזים: פנקוטה פולי וניל ותפוז בדם עם רוטב קרמל פלפל אנגלי תפוז ותפוז הל פלורנטין שוקולד מריר אגוזי לוז (ללא גלוטן) , בומבולוני בניחוח תפוזים עם קרם מאפה ורוטב שוקולד תפוזים לטבילה , ולביבות תפוזים ללא גלוטן ללא גלוטן רוטב אוכמניות בר-תפוזים למתכונים דומים.

פורסים ואופים עוגיות שוקולד פקאן

עוגיות פקאן לחתוך ואפות שוקולד עשויות להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר הקינוחים שלך. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 1 גרם חלבון , 6 גרם שומן ובסך הכל 86 קלוריות . מתכון זה מגיש 96. תמורת 23 סנט למנה , מתכון זה מכסה 2% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לך קקאו, ביצה, אגוזי פקאן ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 8% , שניתן לשפר. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את עוגיות הפקאן של חמאה מלוחה שוקולד מלוח , נתח אנד אפייה וניל חומה עוגיות פקאן... טבולות בשוקולד , ועוגיות שוקולד לפרוסות ולאפות .

אופים צלעות חזיר ופלפל אדום קלוי

אפיית צלעות חזיר ופלפל אדום קלוי היא מנה עיקרית המגישה 6. תמורת $3.6 למנה , מתכון זה מכסה 31% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -44 גרם חלבון , 27 גרם שומן , ובסך הכל 508 קלוריות . 106 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש חמאה, מים, מיץ לימון ופירורי לחם מתובלים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . עם ציון של 86% , המנה הזו מעולה. נסה אפיית פסטה פלפל אדום קלוי בחבית , אפיית פלפל אדום ופטה קלוי ואפיית אטריות קישואים גבינה עם תירס קלוי ופלפל אדום למתכונים דומים.

אופים מלית בקר

אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים ללא חלב לקופסת המתכונים שלך, אפיית מלית בקר עשויה להיות מתכון שכדאי לך לנסות. מנה אחת מכילה 350 קלוריות , 17 גרם חלבון ו -15 גרם שומן . תמורת $1.33 למנה , אתה מקבל תוספת שמגישה 8. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש בצל, שמנת מרוכזת של מרק פטריות, מים ובשר בקר טחון. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 43% . נסה אפייה של הודו ומלית , אפיית מלית צדפה , ואפי מלית עוף עבור מתכונים דומים.

בריא יותר בלי לאפות עוגיות I

בריא יותר ללא עוגיות אופים אני דורש כ -45 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מגיש 36 ומחירו 11 סנט למנה. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני הזה ללא גלוטן ולקטו אובו מכיל 106 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -6 גרם שומן למנה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. זה עובד היטב כקינוח זול. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש קוקוס, חמאת בוטנים פריכה, חלב ואבקת קקאו. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 13% . הציון הזה גרוע למדי. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם חמאת בוטנים שוקולד בריאה יותר ללא עוגיות אפייה , חטיפים בריאים יותר "בראוני" (ללא אפייה) וחטיפים בריאים יותר "בראוני" (ללא אפייה) .

אופים מלית צדפה

את המתכון לאפות מלית צדפה ניתן להכין תוך כ-30 דקות . עבור $1.61 למנה , אתה מקבל תוספת שמגישה 2. מנה אחת מכילה 583 קלוריות , 16 גרם חלבון ו -16 גרם שומן . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג ההודיה . תערובת של תערובת מלית מתובלת, גזר, סלרי וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה פסקטרית . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 0% , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). אם אתה אוהב את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: רוטב צדפה קלאסי , חמין צדפה קל , ו- New England Clam Chowder .

אין חטיפי דגני בוקר אופים

No Bake Cereal Bars יכול להיות רק המתכון ללא חלב שחיפשתם. מתכון זה מכיל 24 מנות עם 345 קלוריות , 8 גרם חלבון ו -19 גרם שומן כל אחת. תמורת 51 סנט למנה , מתכון זה מכסה 8% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 8 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לך חתיכות שוקולד חלב מצופות סוכריות, דגני אורז, חמאת בוטנים שמנת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. רק כמה אנשים באמת אהבו את ארוחת הבוקר הזו. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 15 דקות . בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 38% . הציון הזה לא כל כך מדהים. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם חטיפי דגני בוקר ללא אפייה , חטיפי דגנים ללא אפייה וחטיפי דגנים ללא אפייה לעיסה .

סרטונים להכנת מנות בסגנון צרפתי וינאיזרי
יוהאן מרטין מלמד כיתת מאפים מקוונת של וינואיסריהשף קונדיטור עטור הפרסים, יוהאן מרטין, חולק את גישתו לווינוייזרי היוקרתי. היכונו ללמוד הכל על...
Les viennoiseries חלק 1/2Bonjour, je vous présente aujourd'hui ma technique pour réaliser de superbes croissants et pains au chocolat chocolatines.
Un jour avec un pro de la viennoiserie! Découvrez sa recette de croissantכתובת דה לה בולנג'רי : 4 Rue de la Haute Lande, 33770 Salles Recette de la pâte à croissant : Farine T45 : 1000g Sel : 20 g ...
PAIN SUISSE 🇨🇭 VIENNOISERIE דניס קסטנוLa Ricetta del Pain Suisse, un dolce tipico Viennoiserie Francese composto da una Pasta Brioche, una Crema Pasticcera e delle ...
איך מבטאים Viennoiserie? הגייה צרפתית נכונההגייה נוספת של מוצרי מזון ומטבח צרפתי: ...
Recette Spéciale CAP: la Pâte Levée Feuilletée et les Viennoiseries!אניני אמיס, ce mercredi à partir de 18h45, ne manquez pas notre seconde video sur le thème du CAP Pâtissier !
טיפים וטריקים לארוחות וינאיזרי צרפתיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל צרפתי וינאיזרי