1. צ'וקרוט גרני
אי אפשר להזכיר את המטבח של אלזס-לורן מבלי להדגיש את המנה האייקונית של Choucroute Garnie. המנה הדשנה והטעימה הזו היא חגיגה אמיתית של כרוב כבוש, שמציגה את ההשפעה הגרמנית של האזור. Chocroute Garnie מורכב מכרוב מותסס מבושל עם סוגים שונים של נקניקיות, בשרים מעושנים ותפוחי אדמה. הכרוב הכבוש מתבשל באיטיות עם יין לבן, תבלינים ארומטיים ופירות ערער, ומעניקים למנה עומק של טעם שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. כל ביס מ-Chouroute Garnie הוא פיצוץ מענג של טעמים מלוחים וטעימים, מה שהופך אותו לחובה לנסות עבור כל חובב אוכל.
2. Tarte Flambee
Tarte Flambee, הידוע גם בשם Flammekueche, הוא מאכל אהוב שמקורו באלזס-לורן. היצירה הדקה והקריספית הזו דמוית פיצה עשויה עם שכבה דקה של בצק בציפוי קרם פרש, בצל ובייקון. השילוב של הקרם פרש הקרמי, בצל מקורמל ובייקון מעושן יוצר הרמוניה מושלמת של טעמים. הטארט פלמבה נאפה באופן מסורתי בתנור עצים, ומעניק לו ארומה מעושנת ייחודית ומרקם פריך אך לעיס. לעתים קרובות נהנים ממנו כמתאבן או כארוחה קלה, והפופולריות שלו התפשטה הרבה מעבר לגבולות אלזס-לורן.
3. Baeckeoffe
Baeckeoffe, שמתורגם ל"תנור אפייה", הוא מאכל אלזסי מסורתי שמקורו בימים שבהם נשים היו מכינות את המנה ומביאות אותה למאפייה המקומית כדי להתבשל בחום השיורי של תנור הלחם. התבשיל הזה בבישול איטי הוא תערובת של בשרים כבושים, כגון כבש, בקר וחזיר, בשכבות תפוחי אדמה, בצל, גזר ועשבי תיבול ארומטיים. הבשרים מושרים ביין לבן ותבלינים כדי להחדיר בהם טעם לפני בישול איטי עד לשלמות רכה. התוצאה היא מנה דשנה ומנחמת שמחממת גם את הגוף וגם את הנשמה.
4. קוגלהוף
שום חקר המטבח של אלזס-לורן לא יהיה שלם בלי להתמכר למתיקות המענגת של קוגלהוף. העוגה האלזסית המסורתית הזו היא יצירת אמנות אמיתית, עם צורתה הייחודית והפרטים המורכבים שלה. הבצק עשוי עם שמרים, ביצים, קמח וחמאה, וכתוצאה מכך מרקם קל ואוורירי. העוגה מתובלת בדרך כלל בשקדים וצימוקים, ומוסיפה קראנצ'יות מענגת ופרץ של מתיקות לכל ביס. Kougelhopf נהנה לעתים קרובות עם כוס קפה או תה והוא מצרך מצרך במהלך אירועים מיוחדים וחגים באזור.
5. גבינת מנסטר
אלזס-לורן היא גם ביתם של מגוון גבינות יוצאות דופן, כאשר גבינת Munster היא אחת המפורסמות ביותר. הגבינה החריפה והקרמית הזו עשויה מחלב פרה ויש לה קליפה כתומה ייחודית. גבינת מנסטר ידועה בארומה החזקה ובטעם העשיר והחמאתי שלה. הגבינה מיושנת באופן מסורתי במרתפים, מה שמאפשר לטעמיה להתפתח ולהתעצם עם הזמן. לעתים קרובות הוא נהנה בפני עצמו או נמס על תפוחי אדמה או טארט פלמבה לשכבה נוספת של פינוק. גבינת מנסטר היא עדות אמיתית לאומנות ולמסירות של יצרני הגבינות באלזס-לורן.
סיכום
המנות המסורתיות של אלזס-לורן מציעות מסע מפתה דרך ההיסטוריה, התרבות והאומנות הקולינרית של האזור. מהטעמים החזקים של Choucroute Garnie ועד המתיקות העדינה של Kougelhopf, כל מנה מספרת סיפור ומזמינה אותנו להתענג על התערובת הייחודית של השפעות צרפתיות וגרמניות. בין אם יש לכם הזדמנות לחקור את העיירות הציוריות של אלזס-לורן או ליצור מחדש את המנות הללו בבית, הטעמים של האזור הקסום הזה בטוח ישאירו רושם מתמשך. אז, הרימו את כוס הגוורצטרמינר שלכם וצאו להרפתקה קולינרית שתוביל אתכם ללב אלזס-לורן. בתאבון!