ביתמאפייה צרפתית

הכירו את סוגי המאפיות בצרפת

כשנוסעים לצרפת, אי אפשר שלא להבחין בניחוח המפתה של באגטים ומאפים טריים שנאפים באוויר. מאפיות צרפתיות ידועות ברחבי העולם בזכות האומנות המשובחת והיצירות המענגות שלהן. מהבולנג'רי הצנוע ועד לקונדיטוריה האלגנטית, כל סוג של מאפייה בצרפת מציע חוויה ייחודית המשקפת את המורשת הקולינרית העשירה של המדינה. בכל פינה בצרפת תמצאו שפע של מאפיות, שלכל אחת מהן המומחיות שלה. בין אם אתה בפריז, בליון או בכפר מוזר השוכן באזור הכפרי, תהיה לך מפונק בכל מה שקשור להתפנק עם פינוקים מעוררי תיאבון. מקרואסונים מסורתיים ו-pain au chocolat ועד לתענוגות אזוריים כמו Kouign-Amann המתקלף מבריטני או הבריוש החמאתי מנורמנדי, מאפיות צרפתיות מציעות מגוון רחב של תענוגות לדגדג את בלוטות הטעם שלכם. במאמר זה נחקור את הייחודיות של כל סוגי המאפיות המצויים בצרפת. הצטרפו אלינו למסע המענג הזה כשאנחנו מתעמקים באמנות האפייה הצרפתית ומגלים את הטעמים, הטכניקות והמסורות שהופכים כל מאפייה למיוחדת. אז, קחו באגט טרי והתכוננו לצאת להרפתקה קולינרית דרך המאפיות המקסימות של צרפת.

אומנות האפייה הצרפתית

אפייה צרפתית היא, ללא ספק, אומנות. זוהי מלאכה שהשתכללה במשך מאות שנים, שעברה מדור לדור. הצרפתים לוקחים את האפייה שלהם ברצינות, וזה ניכר באיכות המוצרים שלהם. אופים צרפתים משתמשים רק במרכיבים הטובים ביותר, והטכניקות שלהם מוקפדות. מדרך ערבוב הבצק ועד לטמפרטורת התנור, כל שלב מתוכנן ומבוצע בקפידה כדי להפיק את התוצאה המושלמת.

מאפיות צרפתיות ידועות באומנות המעודנת שלהן וביצירות המענגות שלהן. האופים מתגאים מאוד בעבודתם, וזה בא לידי ביטוי באיכות המוצרים שלהם. הם משתמשים רק במרכיבים הטריים ביותר, ותשומת הלב שלהם לפרטים היא שאין שני לה. לכל מאפייה יש את ההתמחות שלה, וכל אחת היא ייחודית בדרכה.

אפייה צרפתית היא לא רק הטעם של הלחם או המאפה. זה גם על המרקם, הארומה והמשיכה החזותית. אופים צרפתים מבינים שהאופן שבו מוצר נראה חשוב לא פחות מהטעם שלו. הם מקפידים מאוד על עיצוב הכיכרות והמאפים שלהם כדי ליצור מוצר מדהים ויזואלית שכמעט יפה מכדי לאכול.

הבולנג'רי הצנוע

הבולנג'רי הוא סוג המאפייה הנפוץ ביותר בצרפת. זה המקום שבו אתה יכול למצוא את הבגט הצרפתי המובהק. כשנכנסים לבולנג'רי, מיד מקבל את פניכם הארומה החמה של לחם טרי. הבולנג'רי הוא המקום אליו הולכים הצרפתים לקנות את הלחם היומי שלהם, והוא חלק מהותי מהתרבות הצרפתית.

בנוסף לבגט, הבולנז'רי מציעים גם מגוון רחב של לחמים אחרים, כמו הקרואסון המתקלף, הבריוש החמאתי וה-pain de campagne הלבבי. לכל לחם יש את הטעם והמרקם הייחודיים לו, והאופים מקפידים מאוד על הכנתם. לבגט, למשל, יש קרום פריך וחלק פנימי רך ולעיס. עדיף לאכול אותו טרי, ולעתים קרובות הצרפתים יקנו בגט כמה פעמים ביום כדי להבטיח שיש להם את הלחם הכי טרי שאפשר.

הבולנג'רי הוא גם מקום בו ניתן למצוא פינוקים מתוקים כמו ה-pain au chocolat, שהוא קרואסון במילוי שוקולד, וה-chausson aux pommes, שהוא בצק עלים במילוי תפוחים. המאפים האלה מושלמים לארוחת בוקר או לנשנוש באמצע היום, ולרוב נהנים מהם עם כוס קפהאו תה.

הפטיסרי האלגנטי

הפטיסרי הוא התגלמות האלגנטיות והתחכום הצרפתיים. המאפיות הללו מתמחות ביצירת מאפים וקינוחים מעולים שכמעט יפים מכדי לאכול. כשנכנסים לפטיסרי, מקדמת את פניכם ויטרינה מלאה במקרונים צבעוניים, טארטים עדינים ועוגות מורכבות. הפטיסרי הוא המקום אליו הולכים הצרפתים כדי לחגוג אירועים מיוחדים או להתפנק עם פינוק מתוק.

המאפים והקינוחים בקונדיטוריה הם יצירות אמנות. האופים משתמשים במגוון טכניקות כדי ליצור עיצובים מדהימים ופרטים מורכבים. לדוגמה, המקרונים נעשים על ידי צנרת תערובת של קמח שקדים, סוכר וחלבוני ביצה לעיגולים קטנים ואז כריכים אותם יחד עם מילוי. התוצאה היא מאפה עדין וצבעוני שהוא גם מהמם ויזואלית וגם טעים.

קונדיטוריות מתמחות גם ביצירת עוגות לאירועים מיוחדים כמו חתונות וימי הולדת. עוגות אלו הן לרוב רב-שכבתיות ומעוטרות בעיצובים מורכבים. הם מרכיב מרכזי בכל חגיגה ובטח ירשימו אפילו את החך הנבון ביותר.

ההתמחויות האזוריות

צרפת היא מדינה עשירה במסורות קולינריות, ולכל אזור יש התמחויות ייחודיות משלו. מלבד הלחם והמאפים הקלאסיים המצויים בבולנז'רי ובקונדיטוריות, יש גם התמחויות אזוריות שכדאי לחפש.

דוגמה אחת היא ה-Kouign-Amann, שהיא התמחות של בריטני. את המאפה הזה מכינים משכבות חמאה וסוכר שמקפלים לבצק ולאחר מכן אופים עד שהוא פריך ומקורמל. התוצאה היא מאפה מתקלף וחמאתי שבטוח ישביע כל שן מתוקה.

התמחות אזורית נוספת היא הטארט טאטין, שהוא טארט תפוחים מקורמל שמקורו בעמק הלואר. את הטארט מכינים על ידי סידור תפוחים פרוסים במחבת עם חמאה וסוכר ולאחר מכן אפייתו עד שהתפוחים מתקרמלים. התוצאה היא קינוח מתוק וטעים להפליא המושלם לכל אירוע.

סיכום

לסיכום, מאפיות צרפתיות הן אוצר של פינוקים מענגים המשקפים את המורשת הקולינרית העשירה של המדינה. מהבולנג'רי הצנוע ועד לקונדיטוריה האלגנטית, כל סוג של מאפייה מציע חוויה ייחודית ששווה לחקור. אפייה צרפתית היא אומנות ששוכללה במשך מאות שנים, והאופים מתגאים מאוד במלאכתם. בין אם אתם בפריז, בליון או בכפר מוזר באזור הכפרי, תמיד יש מאפייה בקרבת מקום המציעה מבחר מעורר תיאבון של לחמים, מאפים וקינוחים. לכן, בפעם הבאה שאתם נוסעים לצרפת, הקפידו להתפנק עם הטעמים, הטכניקות והמסורות הייחודיות שהופכים את האפייה הצרפתית למיוחדת כל כך. בתאבון!

רעיונות לארוחה בצרפתית מאפייה צרפתית
מלבני טוסט שרימפס

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים ללא מוצרי חלב ומנות פסקטריאניות לקופסת המתכונים שלכם, מלבני טוסט שרימפס עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -20 גרם חלבון , 24 גרם שומן , וסך הכל 374 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-6 מנות ועולה 2.03 דולר למנה. מתכון זה מ-Allrecipes דורש חלבוני ביצה, חלמונים, לחם ושמן. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. הוא עובד היטב כלחם זול למדי. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 45% , וזה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו טוסט אבוקדו עם בצל מתוק מקורמל, עגבניות שרי, עירית טרייה ופריחת עירית , כוסות טוסט בייקון וביצה , וטוסט צרפתי בריוש בלתזר .

סטייק סליסברי פטריות

סטייק סליסבורי עם פטריות הוא מתכון ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 231 קלוריות , 10 גרם חלבון ו -2 גרם שומן . תמורת 66 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 5 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. לכו לחנות וקנו קונום בקר מרוכז, פטריות, רוטב ווסטרשייר ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת מוצרי חלב . מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות . ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד ליום האהבה . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון שיא של 52% , וזה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו סטייק סליסבורי עם בצל צרפתי, סטייק פלנק ברוטב פטריות וסטייק אנטריקוט עם אספרגוס .

ארוחת פסטה באמצע השבוע

ארוחת פסטה באמצע השבוע עשויה להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלכם. תמורת 2.67 דולר למנה , מתכון זה מכסה 24% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 4 מנות עם 321 קלוריות , 26 גרם חלבון ו -6 גרם שומן כל אחת. תערובת של שיני שום, תרד תינוק, פסטה עם פפיון וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. רק מעט אנשים הכינו את המתכון הזה, ואחד יגיד שהוא קלע בול. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -40 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. עם ציון כף של 72% , מנה זו טובה. מתכונים דומים כוללים סטרוגנוף בקר קל באמצע השבוע , טוסט צרפתי בגריל עם חזיר וגבינה לארוחת ערב מהירה באמצע השבוע , ופסטן ופאגיולי (פסטן ושעועית) .

אנצ'ילדות לארוחת בוקר

אנצ'ילדות לארוחת בוקר הן מתכון מקסיקני ל-8 סועדים. תמורת 1.41 דולר למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מהמנה מכילה כ -20 גרם חלבון , 23 גרם שומן , וסך הכל 443 קלוריות . היא מתאימה היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. 28 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. תערובת של גבינת צ'דר, בצל ירוק, רוטב אנצ'ילדה וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה אורך כ -50 דקות . עם ציון כף של 54% , המנה הזו די טובה. נסו את אנצ'ילדות ורדות (אנצ'ילדות ירוקות) , אנצ'ילדות עוף אותנטיות , ואנצ'ילדות קרפ פובלאנו בהשראה צרפתית למתכונים דומים.

פסטה פצ'רי עם כרובית ותרד

ניתן להכין את המתכון לפסטה פאצ'רי עם כרובית ותרד תוך כ-32 דקות . מנה אחת מכילה 327 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -7 גרם שומן . מתכון זה מגיש 8. תמורת $1.3 למנה , מתכון זה מכסה 23% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. תערובת של שום, פתיתי פלפל, כרובית וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. זה מובא אליך על ידי Foodnetwork. זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 79% . דלעת קרבונרה עם פצ'רי מ'פסטה מודרנית , מאפיות גבינת כרובית ותרד , ואפיית פסטה גבינת כרובית ותרד דומות מאוד למתכון הזה.

בקר מגורר במייל היי

מתכון בשר בקר מגורר בסגנון Mile High הוא מתכון ללא מוצרי חלב המכיל 15 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -22 גרם חלבון , 12 גרם שומן , וסך הכל 349 קלוריות . תמורת 1.39 דולר למנה , מתכון זה מכסה 13% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. מתכון זה מ-Taste of Home דורש בצל, רוטב ווסטרשייר, רוטב פלפל וסוכר חום. הוא עובד בצורה הטובה ביותר כמתאבן, ומוכן תוך כ -3 שעות ו-35 דקות . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון spoonacular מוצק של 44% . משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם בטטות ממולאות בבשר בקר צלוי מגורר (שלמות 30 ופלאו) , פנקייקים דלעת עתירי חלבון ב-5 מרכיבים , ומטבל צרפתי מגורר בסיר חרס .

תה לבנדר ונענע

הכנת תה לבנדר ונענע אורכת כ -15 דקות מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מהמנה מכילה כ -0 גרם חלבון , 0 גרם שומן , ובסך הכל 15 קלוריות . תמורת 29 סנט למנה , מתכון זה מכסה 1% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מנה ל-4 אנשים. 1080 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מתכון זה מ-Taste of Home דורש עלי נענע, רוזמרין, דבש ומים. הוא מתאים גם כמשקה. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, נטולת מוצרי חלב, פליאוליתית וצמחונית לקטואובו . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון גרוע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 0% . מתכונים דומים הם תה לבנדר עם מקרונים צרפתיים ולימון , סורבה אוכמניות בר עם נענע גינה ולבנדר , וכריכי תה מלפפון ונענע .

ביינייטים ברובע הצרפתי

אף פעם אי אפשר להכין יותר מדי מתכוני מתאבנים, אז נסו בינייטים של פרנץ' רבע. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -4 גרם חלבון , 17 גרם שומן , ובסך הכל 287 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-36 מנות ועולה 17 סנט למנה. 122 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. גשו לחנות וקנו חלב מאודה, ביצים, סוכרייה על מקל ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. מההכנה ועד לצלחת, המתכון אורך כשעתיים ו-30 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון spoonacular משתפר של 0% . משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם את הקאפקייקס French Quarter Bananas Foster , בינייטים ובינייטים של רחוב בורבון .

מרק שעועית ירוקה חמצמץ וקרמי

צריכים מרק שעועית ירוקה עם חלב אובו ? מרק שעועית ירוקה חמצמץ וקרמי יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מתכון זה מספיק ל-5 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -7 גרם חלבון , 13 גרם שומן , וסך הכל 211 קלוריות . תמורת 85 סנט למנה , מתכון זה מכסה 12% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על ידי חובבי אוכל וטבח אחד. לכו לחנות וקנו קמח, חומץ יין לבן, שמנת ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. החורף יהיה מיוחד עוד יותר עם מתכון זה. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -35 דקות . הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 59% . ציון זה מוצק. מתכונים דומים הם מקלות גבינה ירוקה מטוגנים , שעועית ירוקה איטלקית עם אנשובי ופירורי לחם , ושרימפס עלום עם פטוצ'יני ושעועית ירוקה צרפתית .

בקר בסיר איטי עם רוטב בקר

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים אירופאיים לקופסת המתכונים שלכם, מרק בקר בסיר איטי עם רוטב עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. תמורת 1.72 דולר למנה , תקבלו רוטב ל-10 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -31 גרם חלבון , 7 גרם שומן , ובסך הכל 199 קלוריות . למתכון הזה מ-Taste of Home יש 41 מעריצים. לכו לחנות וקנו ציר בקר, פלפל, בצל ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 6 שעות ו-20 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וללא דיאטה של 30 מלא . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 95% , וזה יוצא מן הכלל. מטבלים צרפתיים עם רוטב בקר בסיר איטי עם רוטב בטטה ועגבניות שרי , ומרק בקר ושעורה בסיר איטי דומים מאוד למתכון הזה.

תה לימון ובזיליקום

תה לימון ובזיליקום יכול להיות בדיוק המתכון נטול גלוטן, נטול מוצרי חלב, פליאוליתי וראשוני שחיפשתם. מתכון זה מספיק ל-2 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בערך 1 גרם חלבון , 1 גרם שומן , ובסך הכל 18 קלוריות . תמורת 42 סנט למנה , מתכון זה מכסה 2% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם קליפת לימון, מים, עלי בזיליקום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה עובד בצורה הטובה ביותר כמשקה, והוא מוכן תוך כ -10 דקות . למתכון הזה מאתר Taste of Home יש מעריץ אחד. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 0% , וזה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: תה לבנדר עם מקרונים צרפתיים לימון , תה קר דבש, ג'ינג'ר ולימון , ועוגיות תה שקדים .

סרטונים להכנת מנות בסגנון צרפתי מאפייה צרפתית
ניסינו 10 מאפיות בפריז (קרוב לאטרקציות מובילות)גלו את 10 הבולנז'ריות והמאפיות הטובות ביותר בפריז עבור אוכל רחוב מדהים ואוכל זול. קבל נסיעות פריז משלך...
המאפיות הטובות ביותר בפריז | היכן ניתן למצוא את הקינוחים והמאפים הטובים ביותר בפריזבפריז יש כמה מהמאפיות והקונדיטוריות הטובות בעולם ובעיר עם למעלה מ-30,000 מאפיות זה יכול להיות מאתגר...
ניסינו 5 מאפיות שכונתיות בפריז לארוחת בוקר (או צהריים)דירגנו 5 בולנז'ריות בפריז שמגישות קפה לארוחת בוקר וכריכים לארוחת צהריים. קולין מצאה את המועדף החדש שלה...
איך מייצרים קרואסונים אותנטיים בצרפת | אוכל אזורי | Food Insiderבין אם זה קיץ או חורף, אין דבר שמחמם את הלב שלך יותר מאשר קרואסון טרי אפוי. אבל להשיג את המתקלפים האלה,...
למה הצרפתים אוכלים 30 מיליון באגטים ביום - באגט צרפתי מסורתי | סודות האוכל Ep. 12בסך הכל אוכלים בצרפת 30 מיליון באגטים בכל יום. כך לפחות טוענים הצרפתים. שם, רק מאפיות שאופים...
טיפים וטריקים לארוחות מאפייה צרפתית צרפתיות
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל צרפתי מאפייה צרפתית